Hieronder vallen de volgende therapieën:

Shiatsu Ryoho, Klassieke Massage, Segmentale Massagetherapie en Voetreflexologie.

Massage is voor kinderen en jongvolwassenen erg geschikt. Juist door de jonge leeftijd is het lichaam zeer ontvankelijk voor prikkels. Bij kinderen en jongvolwassenen zijn de effecten van de behandeling erg goed merkbaar en zijn de ervaringen hierin dan ook zeer positief.

  Lees meer

Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de intensiviteit en de duur van de behandeling bij kinderen. Dit wordt altijd individueel afgestemd.

 

Voor kinderen kan het spannend zijn om naar een onbekende ruimte te gaan met een onbekend persoon. En dat geeft niet. Ouders/verzorgers mogen bij de behandeling van hun kind aanwezig zijn.

 

Voor kinderen die moeite hebben zich te ontkleden in een, nog niet vertrouwde, omgeving kan er ook gekozen worden voor Voetreflexzone-therapie of Shiatsu Zen-Style. Bij deze therapieën  blijven de kinderen aangekleed. Tijdens de behandeling kunnen ze oogcontact met mij houden.  Dit helpt de kinderen het gevoel van controle en veiligheid voor zichzelf kunnen behouden. Voor meer informatie hierover kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 

Vaak is het voor kinderen moeilijker om uit te leggen wat hun klachten zijn. Dit kan ook gelden voor kinderen met een beperking. Door mijn opleiding als pedagoog en mijn werkzaamheden binnen de (jeugd)hulpverlening heb ik ruime ervaring met het omgaan met kinderen. Hierdoor kan ik mijn therapieën nog beter afstemmen op jongere cliënten.

 

Het manueel behandelen van kinderen heeft een gunstige werking op: 

 

• De complete ontspanning
• De afvoer van afvalstoffen
• De bloedcirculatie
• Het zenuwstelsel
• Het lymfestelsel

• De energiestroom

• De soepelheid van de spieren

• De soepelheid van de rug en de gewrichten

• De werkhouding

 

 

 

Kinderen en jongvolwassenen met de volgende klachten kunnen goed behandeld worden: 

 

• Slapeloosheid
• Onrustigheid ervaren in hun hoofd
• Onrustigheid ervaren in hun lichaam
• Allergieën
• (spannings) hoofdpijn
• Hyperventilatie
• Pijn
• Stress
• Spanning
• Te hoge spiertonus
• Lokale storingen in de weefselspanning

• Storingen in de lichaamsbeleving
• Aspecifieke vermoeidheid
• Rugpijn
• Hoofdpijn
• Tenniselleboog
• RSI
• Menstruatieklachten
• Maag- en darmklachten
• Nek- en schouderklachten klachten tengevolge van stres

 

Massage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. Door de massage behandeling krijgt u de gelegenheid om tot rust te komen en het hoofd leeg te maken.

 

Klassieke massage heeft een gunstige werking op:

 

• (spannings) Hoofdpijn en vermoeidheid
• Herstel na ziekte of blessure
• Afvoer van afval- en gifstoffen

• Betere doorbloeding van de spieren
• Een betere ontspanning 

 

 

De segmentale massage is een holistische massage. Dat betekent dat bij de behandeling altijd alle aspecten worden meegewogen.

Segmentale massage  heeft een gunstige werking bij:

 

• Maagklachten
•  Spijsverteringsproblemen
• Leverproblemen
• Astma

• Problemen van urogenitaalsysteem
• Nierklachten
• Klachten van nek en schoudergordel
• Rugklachten

 

 

Lees meer

Rond 1900 ontdekte een Engelse neuroloog dat er in het menselijk lichaam bij ziekte (storing) vaak interactie ontstaat tussen de inwendige organen en de specifieke huidzones die bij deze organen horen. Bij afwijkingen van een orgaan blijkt dat er ook vaak afwijkingen in de huid ontstaan. Verklevingen en intrekkingen van de huid zijn ook vaak bekende symptomen.Deze symptomen hoeven niet altijd te wijzen op een orgaanafwijking. De oorzaak van pijn, overgevoeligheid van spier, orgaan of huid kan bijvoorbeeld ook komen door slechte arbeid-rust-verhouding of psychosociale problemen.

 

Hieronder vallen de de volgende therapieën

Shiatsu Zen-style, Shiatsu Ryoho, Stoel-Shiatsu en Voetreflexologie

Wie ben ik
Mijn naam is Linda Nauta en ik ben Manueel Praktizijn  en pedagoog. Mijn praktijk bevind zich in bedrijvengebouw “Emmastate” aan de Emmakade NZ 59, 8921 AG te Leeuwarden

 

In 1999 ben ik afgestudeerd als Massagetherapeut. In de jaren erna heb ik de opleidingen tot Advanced Shiatsu Praktitioner en Manueel Praktizijn behaald. In 2009 heb ik de studie pedagogiek afgerond. Als pedagoog binnen de (jeugd)hulpverlening heb ik ruime ervaring met het omgaan met kinderen & jongeren. Alsmede met kinderen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis. Met name voor kinderen&jongeren kan het moeilijker zijn om zelf aan te geven waar ze behoefte of ondersteuning bij nodig hebben. Massagetherapie is een waardevolle aanvulling voor de ontwikkeling van uw kind!

 

Opbouw van de behandeling:
Iedere behandeling begint met een intake en het eerste consult. Tijdens de intake wordt een inventarisatie gemaakt van uw huidige situatie, medische voorgeschiedenis, klachten en andere gegevens die nodig zijn. Tevens bespreken we uw verwachtingen van de behandelingen.

 

 

Tarieven:
-eerste consult €75,-
-vervolgconsult €60,-

 

Vergoedingen van de consulten.
Er kan alleen contant betaald worden. Na afloop van de behandeling krijgt u een factuur mee. Uw zorgverzekeraar kan bereid zijn de consulten geheel of gedeeltelijk te vergoeden vanuit de aanvullende polisvoorwaarden. Ik adviseer u om uw polisvoorwaarden te bekijken en/of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor uw mogelijkheden.

 

 

rbcznvst

 

 

 

 

Aangesloten bij de beroepsorganisaties: NVST registratienummer: 1686 en RBCZ licentienummer: 107325R 

 

De NVST is een professionele beroepsvereniging voor therapeuten die met diverse manuele technieken op het lichaam werken. Na- en bijscholing, intervisie, visitatie en een klacht- en tuchtregeling zijn belangrijke onderdelen van het kwaliteitsbeleid.

 

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.  Alle therapeuten die zijn opgenomen in het RBCZ-register zijn onderhevig aan het TCZ-tuchtrecht.

 

De praktijk staat geregistreerd onder de AGB code: 90012180 en met zorgverleners AGB code:   90033226 

Manueel Praktizijn Linda Nauta 

Bedrijvengebouw “Emmastate”
Emmakade NZ 59, 8921 AG te Leeuwarden.

 

U kunt vrijblijvend bellen met telefoonnummer: 06 11131391

Of u kunt gebruik maken van onderstaand aanmeldingsformulier.

 

premium-wordpress-themes.org
 
 

Verification